GPS моніторинг транспорту Way Maps

GPS моніторинг транспорту Way Maps - фото
вулиця Архітектора Бургіньйона (Жуковського), 39
ДеньГодини роботиПерерва
Пн,Вт,Ср,Чт,Пт09:00 - 18:00Без перерви
Сб,НдВихідний

Інформація

WayMaps — це апаратно-програмний комплекс, який дозволяє вам здійснювати GPS моніторинг, GPS диспетчеризацію транспорту або персоналу, дистанційно контролювати паливо.

Для вас, як для клієнта, на телематичному сервері WayMaps створюється обліковий запис з унікальними логіном та паролем. Ваші GPS термінали та GPS трекери реєструються під цей обліковий запис. Використовувати Сервіс ви можете з будь-якого комп’ютера, який має доступ до мережі Інтернет, а також з мобільних пристроїв (смартфонів та планшетів) з системами iOS та Android. Для GPS моніторингу з мобільних пристроїв розроблені та зареєстровані на Appstore та Google Play спеціальні програмні додатки.

Дані з GPS приладів, які встановлені на вашому автотранспорті або перебувають у ваших працівників, надходять на сервер WayMaps. Передача даних відбувається по GPRS каналах мобільних операторів, в кожному приладі встановлена СІМ-карта. Крім GPS даних (географічні координати, швидкість, напрямок руху, висота над рівнем моря та ін.) GPS термінал може передавати інші дані, що прораховуються його програмним забезпеченням та отримуються від інших датчиків транспортного засобу.

Сервер працює цілодобово. Ви в будь-який момент можете звернутися до сервісу і відстежувати ваші рухомі об’єкти «в режимі реального часу». У вас є можливість бачити, як місце розташування об’єкта, так і його швидкість, напрямок руху, стан запалювання, напругу бортової мережі, кількість палива в баках, питому витрату палива на 100 км та інші характеристики.

Крім того, є можливість переглянути історію за обраний вами період часу, переглянути шлях об’єкту на карті, подивитися пройдений кілометраж, місця його стоянок (зупинок), заправок (зливів), побачити ділянки перевищення дозволеної швидкості тощо. Ви можете сформувати різні звіти (табличні та графічні) по руху, стоянках, мотогодинах, використанню палива та по інших показниках.

Переваги WEB сервісу:

  • Немає необхідності купувати спеціалізоване комп’ютерне обладнання для установки програмного забезпечення GPS моніторингу, диспетчеризації.
  • Відсутні витрати на придбання програмного пакета для GPS моніторингу і диспетчеризації.
  • До GPS сервісу можуть мати доступ відразу кілька ваших співробітників. У разі придбання локального ПО вам доведеться заплатити гроші за кожне організоване «робоче місце», з якого будуть здійснюватися контроль переміщення транспорту або диспетчеризація.
  • Ви можете отримати доступ до GPS сервісу з будь-якого комп’ютера, який має доступ до мережі Інтернет, а не тільки з локальної мережі вашої організації.
  • Немає потреби в цілодобовій роботі комп’ютера, який би здійснював прийом даних з GPS пристроїв.
  • Ви можете і не мати стабільного IP для організації системи GPS моніторингу і диспетчеризації.
Недоліки WEB сервісу:

  • Наявність щомісячної абонентської плати за користування GPS сервісом.
На даний момент це єдиний недолік, який можна назвати. Але при нинішньому низькому рівні абонентської плати і наявності гнучкої системи знижок, навряд чи можна вважати цей недолік істотним.

Функції GPS моніторингу автотранспорту:

  • Диспетчерські функції системи. 
    • Всі рухомі об’єкти організації відображаються на моніторі диспетчера в режимі реального часу (on-line режим). Кожен об’єкт відбивається на електронній карті маркером, з умовною назвою, яка може бути у вигляді номера або тексту. Система передбачає окрему візуалізацію для різних груп і діючих статусів рухомого об’єкту, дозволяє диспетчеру чітко їх розділяти на карті.
    • Ефективний контроль переміщення транспорту і оперативна диспетчеризація значно знижують не тільки час реакції автотранспорту, а й середній пробіг автомобіля до місця призначення, що, в свою чергу, призводить до значної економії палива і засобів на технічне обслуговування авто.
  • Моніторингові функції системи. 
    • Фіксація часу виїзду на лінію і припинення роботи.
    • Фіксація часу прибуття за місцем призначення.
    • Фіксація факту відвідування запланованих об’єктів.
    • Фіксація випадків відхилення від маршруту.
    • Контроль витрати палива.

Відгуки