Труби для коминів

Труби для коминів - фото
вулиця Відінська, 39
(Підвал №2)
ДеньГодини роботиПерерва
Пн,Вт,Ср,Чт,Пт09:00 - 17:00Без перерви
Сб,НдВихідний

Інформація

Для того, щоб ваш котел працював справно та був безпечним вам варто  правильно підібрати димар який буде відповідати температурному режиму опалювального приладу. Не менш важливою буде і якість нержавіючої сталі з якої виготовлена димохідна труба, адже при згоранні твердого палива та газу у ній утворюються кислоти. А зробити правильний вибір допоможемо саме ми, адже для виробництва елементів димоходів ми використовуємо такі марки нержавіючої сталі:

  • AISI-304 (USA), європейська класифікація 1.4301 товщиною 0,5 мм, 0,8 мм — належить до класу кислотно термостійкої нержавіючої стали зі стійкістю до температури не вище 400 °C в не дуже агресивних середовищах. Використовується для газових димохідних систем.
  • AISI-316 (USA), європейська класифікація 1.4404 товщиною 0,6 мм — належить до класу кислотно термостійкої нержавіючої сталі зі стійкістю до температури не вище 750 °C, стійка до агресивного середовища. Використовується для газових, рідкопаливних і твердопаливних димохідних систем при низьких температурах.
  • AISI-309 (USA), європейська класифікація 1.4828 товщиною 0,8 мм — належить до класу кислотостійкої, жароміцної, тугоплавної нержавіючої сталі зі стійкістю до температури не вище 1050 °C, стійка до кислот при високих температурах. Використовується для всіх паливних систем. Особливо рекомендується для використання в димовідвідних системах саун, лазень і для твердопаливних котлів всіх типів.

Досить часто виробники маніпулюють товщиною стінки елементів димоходів як величиною відповідає за довговічність системи. Однак при виборі димоходів в першу чергу необхідно звертати увагу на марку сталі (жаростійкість, кислостійкість), а не товщину. Наприклад, щоб забезпечити термін служби димохідної системи 10 років при температурі 600 °C, необхідно використовувати сталь марки AISI-304 товщиною 2 мм, Але використовуючи, наприклад, жароміцних марок AISI-309, товщину стінки димоходу можна зменшити до 0,6-0,8 мм.

БУДЬТЕ УВАЖНІ

Недобросовісні виробники використовують у виготовленні димарів неякісні матеріали: феритні (магнітні) стали (AISI-430, AISI-439) і так звані сталі двохсотої серії (AISI-201, AISI-202) виробництва Індії та Китаю, які мають низькі антикорозійні властивості. Ці марки стали можна використовувати тільки як зовнішній кожух термоізолювання димоходу. Відрізнити їх від якісної сталі можливо тільки після проведення хімічного аналізу. Одночасно, ціна таких димоходів в 1,5 раза дешевше. Тому будьте обережні коли вам пропонують занадто дешеві ціни на якісні марки стали.

Також будьте обережні при використанні сталі марки AISI-321. При термостійкості до 750 °C, фахівці все ж не рекомендують використовувати дану марку нержавіючої сталі в сірковмісних і сильно окислювальних середовищах.

Відгуки