Завод "RETRA"

RETRA - фото
вулиця Київська, 92
ДеньГодини роботиПерерва
Пн,Вт,Ср,Чт,Пт09:00 - 18:00Без перерви
Сб,НдВихідний

Інформація

Скільки зусиль потрібно вкласти для того, щоб опалювання твердим паливом стало таким же зручним як газове або електричне? Ми над цим працюємо вже 20 років, використовуючи науковий досвід багатьох поколінь, експериментуючи з новітніми розробками, сучасними технологіями та інноваціями. Наші твердопаливні котли являються альтернативою газовому колапсу, який охопив нашу країну.

Опалюєте свій будинок чи підприємство високоякісним, дорогим паливом? Залиште це в минулому. Адже з котлами «RETRA» для обігріву підійдуть найдешевші відходи деревообробки та альтернативні види палива. А завдяки автоматизації процесу горіння та подачі палива, досягається максимальна тривалість та ефективність роботи.

Асортимент заводу налічує понад 200 виробів, серед яких 5 лінійок твердопаливних котлів потужністю від 10 до 3000 кВт, готових спалювати самі дешеві та доступні види палива, зокрема фрезерний торф.

Ефективний науково-технічний підхід дозволив нам розвиватися як в напрямку опалювального обладнання і автоматизованої подачі палива, так і в сфері інтелектуального управління та диспетчеризації котлів.

Нами запатентовано 12 унікальних розробок, що дозволило заводу «RETRA» вийти на міжнародний рівень якості, надійності, економічних та екологічних показників.

Бачимо майбутнє України за власним виробництвом та енергоефективними технологіями. Адже хто сказав що вітчизняні котли не можуть бути кращими за іноземні аналоги? Все приходить з досвідом.

Міжнародне визнання підтверджується використанням нашого обладнання в Білорусії, Латвії, Словаччині, Казахстані, Молдові та Закавказзі. В Україні ми обладнали сотні навчальних закладів та лікарень, тисячі підприємств та домівок.

20 років — це не просто ювілей, це час підбивання підсумків пройденого шляху, оцінка розвитку і модернізації виробництва, постановка нових завдань та пріоритетів.

Нашою метою є виготовлення надійних та доступних опалювальних приладів, здатних забезпечити тепло та затишок нашим користувачам, при максимальній економічності і безпеці для людей та навколишнього середовища. Адже нести тепло — це наше покликання.

Сьогодні постійні збільшення рахунків за комунальні платежі змушують людей шукати альтернативу газовому опаленню. Особливою популярністю зараз користуються твердопаливні котли, сировиною для яких можуть служити як дрова, так і високоефективні пелети. Твердопаливні котли розраховані на котеджі, особняки з площею 200-500 кв.м, які обігрівати газом дуже дорого.

Сучасні твердопаливні котли облаштовані вентиляторами та комп’ютерами, які контролюють температуру.

«RETRA» — підприємство, яке займається виготовленням високотехнологічних твердопаливних котлів, призначених для центрального опалення та виробничих приміщень. Ми постійно вдосконалюємо та покращуємо моделі наших котлів, адже розуміємо, що важливо йти в ногу з часом. Саме тому, деякі наші котли можуть бути оснащені контуром нагріву води для господарських потреб.

Наші товари:

  • ручні та автоматизовані котли;
  • автоматична подача: бункер-трансформер, живильні бункери на щепу, механізований склад палива, системи подачі палива;
  • модульні котельні;
  • комплектуючі: пальники, пульти керування.

Паливом для котлів нашого підприємства може бути низькосортне вугілля, торф, торфобрикети, тирса, тріски, хмиз, пелети, солома та макулатура, а коефіцієнт корисної дії сягає 93%. Наше підприємство працює уже понад 20 років, тому ми знаємо, що потрібно нашим клієнтам.

Нашими перевагами беззаперечно є:

  • якість котлів Retra;
  • професіоналізм наших працівників;
  • доступні ціни;
  • багаторічний досвід роботи;
  • енергоефективність та економічність.

Новинка! Шахтні котли довготривалого горіння Ретра-6М. Котел твердопаливний стальний водогрійний для спалювання пелет, щепи, тирси, брикету, вугілля, дерева. Нижнє горіння дозволяє суттєво продовжити процес горіння при часткових навантаженнях (особливо в демісезон). Механічне або електронне регулювання роботи, можлива комплектація вентилятором чи димосмоком.

У теперішній час дефіциту енергоносіїв виникла потреба в спалюванні природного виду палива - фрезерного торфу. Наявні розробки являють собою котлоагрегати величезною потужністю від 1 мВт і вище зі складною системою підготовки торфу до спалювання: підсушування і стабілізації (підмішуванню дрібного вугілля).

ВПЕРШЕ нами розроблена і випробувана система спалювання торфу! Котел Ретра UNIVER М моноблочного типу складається з: бункера зі шнековою подачею, вентилятора, зольного ящика, конвективної частини з вогнетривким стаканом, турболізаційних каналів і димососа для викиду димових газів в трубу, а також пульта управління. В процесі спалювання торфу продукти згоряння (паливні гази), проходячи вогнетривким стаканом отримують додатковий прогрів, а проходячи через димові канали з турболізаторами завіхряються та отримують додаткову енергію теплопередачі. Це дає підвищення ККД котла до 97%

В котлах модельного ряду Ретра Univer М подача палива відбувається автоматично, механізована подача палива містить бункер, механізм подачі палива шнекового типу і мотор редуктор.

В котлах модельного ряду Ретра Univer Р подача палива відбувається в ручну.

В котлах обладнана футерована камера допалювання піролізних газів. Роботою котла і системи опалення управляє мікропроцесорний пульт управління

Котли працюють за принципом нижнього спалювання палива і призначені для роботи в системах центрального водяного опалення з примусовою (закрита система опалення під тиском) або природної (відкрита система опалення) циркуляцією теплоносія житлових будинків, дач, виробничих і складських приміщень, торгових об'єктів, будівель соціального та адміністративного призначення.

Котел Ретра-3М являє собою конструкцію з міцного листового металу з надзвичайно розвиненою поверхнею прийому тепла. Котел має трикамерну структуру. Перша камера (топка) має великий об’єм, що дозволяє максимально подовжити період згорання одноразового завантаження палива. У зв’язку з чим, після розпалу немає потреби в постійному обслуговуванні. Друга камера виконує функцію відбору тепла від продуктів згорання. Колосники обладнанні механічним розрихлювачем. Для інтенсифікації процесу горіння встановлені вентилятори, що подають повітря через повітряні канали по всьому об’єму топки. Корпус котла теплоізольований.

Котли опалювальні Ретра-4М з мікропроцесорним регулюванням температури теплоносія, примусовою регульованою подачею повітря та автоматизованою подачею палива в камеру згорання (при необхідності переводиться на режим ручного завантаження палива) — призначені для теплопостачання індивідуальних житлових будинків і споруд комунально-побутового призначення, обладнаних системами опалення з примусовою (закрита система опалення під тиском) або природною (відкрита система опалення) циркуляцією теплоносія.

Багатофункціональні твердопаливні котли Ретра-4М Combi тепловою потужністю від 25 до 150 кВт являються універсальними побутовими та промисловими котлами, які працюють по принципу верхнього спалювання палива. Стінки та колосникова решітка охолоджуються водою і виконані із якісного листового металу і котлових труб. Відтепер в одному котлі поєднуються усі можливі методи подачі полива для більш ефективного спалювання.

Твердопаливні котли моделей Ретра-5М та Ретра-5М PLUS являються побутовими котлами, які працюють по принципу верхнього спалювання палива. Стінки і колосникова решітка охолоджуються водою і виконані із якісного стального листа. Завантаження палива та золовидалення з колосникової решітки ручне. Котел обладнаний механічним розпушувачем палива.

Твердопаливні котли моделей Ретра-5М Komfort - побутові котли, що можуть бути обладнані пелетним пальником (факельним) та системою подачі палива з бункером, роботою котла керує мікропроцесор, подача палива відбувається автоматично (основний режим). Котли модельного ряду «Ретра-5М Komfort» також працюють з турбонаддувом та пультом керування при ручному завантаженні палива (резервний режим).

Відгуки